Categorieën
nieuws

Persbericht Almare: Jongeren met beperking wonen samen in Calipso

ALMERE/TAMAR DE VRIES – De Almeerse Stichting Calipso tekent morgen met woningcorporatie De Alliantie een intentie-overeenkomst voor de bouw van 25 appartementen voor jongeren met een verstandelijke beperking. Het gebouw wordt in Europakwartier West gebouwd. De bouw start naar verwachting dit najaar.

,,Stichting Calipso is er enorm blij mee dat we in samenwerking met De Alliantie de woongroep kunnen realiseren’’, zegt voorzitter Lex Burgersdijk van de stichting. ,,Ouders van een zoon of dochter met een verstandelijke beperking zijn in 2008 met dit wooninitiatief gestart. Onder deze jongeren tussen achttien en 25 jaar leeft een substantiële behoefte aan zelfstandige woonruimte. Voor de jongeren gaat een lang gekoesterde droom in vervulling.’’

Als de eerste paal in het najaar wordt geslagen, kan de bouw eind 2013 klaar zijn. Erik Eijsbouts van BDG is de architect die bij het project betrokken is. ,,De sociale huurappartementen hebben 24-uurs zorg’’, vertelt Burgersdijk. ,,De jongeren komen op een prachtige locatie te wonen. Vanuit het vier woonlagen tellende gebouw kijken zij straks uit over de kuststrook van Poort. Hopelijk wordt daar een mooie boulevard aangelegd.’’

In het gebouw komt een gemeenschappelijke huiskamer. Volgens de Calipso-voorzitter hopen de ouders dat hun kinderen daar gezamenlijk gaan eten. De maaltijden worden bereid door het zorgpersoneel.

Er hebben zich al twintig jongeren gemeld voor de woongroep, maar er is nog ruimte voor nieuwe inschrijvingen. Meer informatie via www.woongroepcalipso.nl.

bron: Almare