Categorieën
Activiteiten bewoners

Kennismakingsmiddag voor toekomstige bewoners van Calipso

Almere – 30 november 2013

Zaterdagmiddag 30 november was het dan zover, de toekomstige bewoners van Calipso konden eindelijk hun medebewoners ontmoeten. Deze middag vond plaats bij SBO de Watertuin in Almere, een zeer geschikte locatie voor onze kennismakingsmiddag! Het bleek dat veel bewoners elkaar al kenden van school, dagbesteding, clubjes ed. Ze zochten elkaar dan ook meteen op om bij te praten, dat was en is ontzettend leuk en mooi om te zien

Toen iedereen eenmaal binnen was en wat gedronken had, zijn we begonnen met het kennismakingsspel. Met z’n allen zijn we in een kring gaan zitten, om vervolgens met een zachte bal naar elkaar te gooien. Degene die de bal kreeg stelde zichzelf dan voor, alvorens de bal naar de volgende bewoner werd gegooid. We begonnen met alleen onze naam, maar al snel voegde de bewoners hier zelf hun leeftijd en later hun werkplek aan toe. Wat waren wij verrast dat ze het spel zo leuk oppakten en meededen! Vooraf werd er namelijk een beetje laconiek op gereageerd, in een kring zitten, dat doen we toch niet meer…dus wel en het was reuze gezellig!

Na het kennismakingsspel was het tijd om aan de slag te gaan voor de groepsruimte van Calipso. Deze moet straks natuurlijk ingericht worden, maar wat vinden onze bewoners nou eigenlijk mooi? En wat willen zij graag terugzien in hun groepsruimte?

De bewoners zijn dan ook enthousiast aan de slag gegaan met het maken van ‘moodboards’. Er was een ruime keuze aan tijdschriften en kleurstalen aanwezig, waaruit de bewoners dat wat zij mooi vinden konden knippen om op het ‘moodboard’ te plakken. Er was zelfs een bewoner die thuis al het nodige had voorbereid hiervoor! We hebben een schitterend eindresultaat, wat onze interieurstyliste Jacqueline Nooter zal gebruiken als uitgangspunt voor de inrichting van de groepsruimte.

Voor een impressie van de kennismakingsmiddag kunt u ons fotoalbum bekijken